ReinBouw Advies - Bouwkundig advies

bouwkundige keuringen

Blog

Dank u wel voor uw bezoek aan onze webpagina! Voel u vrij om mee te praten in één of meerdere van onze blogs

overzicht:  volledig / samenvatting

Geen bouwkundige keuring? niet kopen!

Geplaatst op 15 februari, 2018 om 4:00 Comments reacties (14)

Vanaf 1 februari 2018 staat een bouwkundige keuring standaard in het koopcontract.

Na een bouwtechnische keuring kan de koper afzien van het kopen van een huis als er ernstige gebreken blijken te zijn of als herstelkosten boven een bepaald maximum uitkomen.

 

Tot nu toe moest een koper altijd aan de verkoper of makelaar vragen een bouwkundig voorbehoud toe te voegen aan het contract. Vanaf 1 februari verandert dat dus, en zit deze standaard in het modelkoopcontract.

 

De keuring kan alleen uit het contract worden gehaald als de koper die niet nodig vindt of als de verkoper die niet toestaat. Het voorbehoud moet dan worden doorgestreept, verwijderen mag niet.

Wanneer een verkoper dit niet toestaat dan raden wij u aan om niet te kopen! De reden dat wij dan aanrdaen om niet te kopen is omdat u als koper een onderzoeksplicht heeft en de verkopende partij u deze niet laat uitvoeren.

ReinBouw Advies zorgt ervoor dat geheel objectief en professioneel een duidelijk beeld van de woning word gecommuniceerd, dus u weet na de keuring direct al waar u aan toe bent! Het rapport volgt binnen 3 werkdagen zodat u de bevindingen na kan zien.

6 Vragen over de bouwkundige keuring (SNS)

Geplaatst op 23 augustus, 2017 om 8:10 Comments reacties (7)

 

1. Wat is een bouwkundige keuring?

 

Bij een bouwkundige keuring onderzoekt een onafhankelijke bouwtechnisch expert je (toekomstige) huis en schrijft een gedetailleerd rapport met de resultaten van dat onderzoek. Je leest ook vaak de termen ‘bouwtechnische keuring’, ‘bouwkundig onderzoek’ of ‘bouwkundig advies’. Dat betekent allemaal hetzelfde. Laat je een bouwkundig onderzoek doen voordat je een huis koopt, dan heet dat ook wel een ‘aankoopkeuring’.

2. Waarom heb ik een bouwkundige keuring nodig?

 

Als de verkoper weet dat er gebreken zijn aan het huis, moet hij of zij dat aan de koper vertellen. Dat hoort bij de ‘mededelingsplicht’ van de verkoper. Jij als koper hebt een ‘onderzoeksplicht’. Dat betekent dat je ook zelf moet kijken of de staat van het huis is wat je ervan verwacht en eist. Zo voorkom je dat achteraf nog gebreken aan het huis ontdekt. Met het rapport van zo’n aankoopkeuring kun je later laten zien dat je serieus hebt onderzocht wat de bouwkundige toestand van het huis was toen je het kocht.

3. Wat wordt er bij een bouwkundige keuring (niet) bekeken?

 

Bij een bouwkundige keuring kijkt de keurder naar dingen die hij met het blote oog kan zien en doet dus geen specialistisch onderzoek. Er worden ook geen gaten gemaakt in wanden, plafonds of muren, zodat het huis niet beschadigt. Er kunnen daardoor gebreken verborgen blijven, maar door de ervaring van de keurder geeft een bouwtechnisch in principe een vrij goed beeld van de staat van het huis.

4. Wat staat er in het keuringsrapport?

 

In het keuringsrapport staat in ieder geval

 

Of er problemen zijn met de constructie van het huis

Wat de technische toestand is van alle onderdelen van het huis (kozijnen, vloeren, enz.)

Of er specialistisch onderzoek nodig is naar bijvoorbeeld boktor, houtworm of asbest

Welke delen van het huis de keurder niet kon bekijken

-Een schatting van de kosten die direct gemaakt moeten worden voor achterstallig onderhoud

-Een schatting van de kosten die binnen een paar jaar gemaakt moeten worden voor onderhoud.

 

5. Wat is een ontbindende voorwaarde voor bouwkundige keuring?

 

Een bouwkundige keuring wordt meestal pas gedaan als de onderhandelingen over een huis afgelopen zijn. Als dan bij de bouwtechnische keuring blijkt dat er van alles mis is met het huis wil je van de koop af kunnen zien, of in ieder geval opnieuw over de prijs kunnen praten. Daarom kun je een ‘voorbehoud bouwtechnische keuring’ later opnemen in het koopcontract.

6. Zijn de kosten van een bouwkundige keuring aftrekbaar?

 

Ja. Als je de keuring laat doen voor het kopen van een huis kun je de kosten van de bouwkundige keuring aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting.

Het woning keurmerk voor technisch goed onderhouden woningen

Geplaatst op 26 mei, 2017 om 8:50 Comments reacties (1)


Het RBA woning keurmerk wordt voorzien bij iedere woning die technisch goed is onderhouden. De woning heeft dus geen bouwkundige gebreken en geen achterstallig regulier onderhoud. Verder wordt een woning voorzien van onze sticker als een woning voldoet aan de huidige technische normen (NEN-normen), brandveiligheids normen en is voorzien van inbraakpreventie. De sticker van het RBA woning keurmerk word alleen aangebracht bij woningen die een volledige bouwtechnische keuring, bij ReinBouw Advies, met een ruime voldoende hebben doorlopen!

 

Vandaag is de eerste woning voorzien van het RBA woning keurmerk! Deze woning staat als eerste in het woning keurmerk register dat online te vinden is via onderstaande link:

Deze woningen hebben een minimale RBAscore 2*. De stickers zijn niet te koop! *RBA score 2: Er dient rekening gehouden te worden met regulier onderhoud.

De grote 5

Geplaatst op 1 juli, 2014 om 7:50 Comments reacties (1)

Wat zijn nu de grote 5? We hebben het niet over een Leeuw, Buffel, Olifant, neushoorn en een Luipaard op een safari in Afrika. Dit betreft de grote 5 kostendragers van een woning.

 

Fundering. De basis van de constructie en meestal niet goed zichtbaar tijdens een bouwkundige keuring, er zijn gelukkig wel diverse manieren om de technische staat van de fundering te bepalen. Er kan op diverse zaken gelet worden; scheefstand, scheurvorming in de gevel etc. De fundering is de basis van ieder huis, bij een slechte fundering uit zich dat in de rest van het pand!

 

Gevel. De gevel is in de loop der jaren voor diverse zaken ingezet en kent ook een groet diversiteit door verschillende bouwstijlen, voorheen was de gevel een groot onderdeel van de constructie en/of als esthetische afwerking, tegenwoordig is de gevel een buitenblad dat dient als de eerste thermische grens en vochtwering en word voornamelijk esthetisch aangepast.

 

Dak. Het dak houd je droog, tegenwoordig word een dak ook wel eens voor andere bestemmingen gebruikt; denk aan bijvoorbeeld een dakterras, groen dak (moestuin) en/of zonnecollectoren.

 

Kozijnen. Deuren en ramen hangen in kozijnen, kozijnen worden toegepast in de gevelopeningen om licht en lucht in de woning te laten. Tegenwoordig is dit exact berekend naar de oppervlakte en inhoud van een woning zodat het wooncomfort optimaal is.

 

Installaties. Het goed onderhouden van installaties word steeds belangrijker, ook omdat de installaties vanuit de bouw al ingecalculeerd zijn in het wooncomfort. Bij slecht functioneren van installaties is per direct de bouwfysica in gevaar! Installaties spelen een steeds grotere rol in de "gezondheid" van een woning.

 

Als wij verantwoordelijk zijn voor een bouwkundige keuring, dan is het onze eerste verantwoordelijkheid om onze constateringen en kennis te communiceren. Ongezout, dit omdat wij onafhankelijk en objectief zijn in het keuren van een woning!


Rss_feed

UA-114413773-1